Одложена трибина о Милошу Црњанском у КЦВ Милош Црњански

Седма трибина из циклуса „Дневник о Црњанском”, на којој је требало да учествује професор др Гојко Тешић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма, одложена је због непредвиђених околности.
e
Фото: Youtube Printscreen

Трибина ће се одржати у новом термину који ће бити накнадно јављен.

Гојко Тешић је наш познати историчар књижевности, књижевни критичар, антологичар, културолог, уредник и дугогодишњи универзитетски професор. Један је од највећих стручњака авангарде српске (и југословенске) књижевне историје и изузетно заслужан за очување и реинтерпретацију дела и живота писаца попут Станислава Винавера, Рада Драинца, Станислава Кракова, Тодора Манојловића, Милоша Црњанског и многих других. Био је уредник „Књижевне речи”, као и уредник у низу издавачких кућа. Добитник је великог броја значајних награда.

Ово је прва овогодишња трибина из програма које ће Културни центар у 2023. години посветити нашем великом писцу. Серија трибина се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци књижевног стваралаштва Црњанског, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести