ОТВОРЕНИ ШЕСТИ  СТАРЧЕВАЧКИ ДАНИ КЊИГЕ Манифестација посвећена Драгославу Михаиловићу

Шести „Старчевачки дани књиге“ отворени су данас пригодном свечаношћу, када су локална библиотека и оближњи трг добили симболичан назив „Драгослав Михаиловић“, који ће носити у наредних годину дана.
с
Фото: printscreen Панчевац.рс

Тачно у подне, на самом почетку манифестације, присутнима се обратио Дарко Јешић, директор Дома културе (који је главни организатор манифестације), и истакао да је она, као и досад, посвећена једном од наших књижевних великана.

Ове године ред је дошао на Драгослав Михаиловића, који је преминуо прошле године, а о којем ће се највише говорити између 8. и 16. априла, током бројних садржаја у локалној културној установи под називом „29. новембар“.

Програм ће данас бити настављен Песничким караваном од 18 сати и гостовањем Јелене Ленголд два сата касније, а већ сутра, од 11.30, легендарни писац Љубивоје Ршумовић одржаће школски час о књижевности за децу и младе, док ће и сам Дарко Јешић од 20 сати представиити своју нову збирку поезије „Зеница Круга“.

У наредних седам дана програма гостоваће и много познатих имена из ове сфере уметности, попут Милана Брдара, Слободана Тишме, Милисава Савића, Енеса Халиловића и других, а последњег дана своју нову књигу представиће прослављени глумац Сергеј Трифуновић.

Видео можете погледати ОВДЕ https://pancevac-online.rs/329528/otvoreni-sesti-starcevacki-dani-knjig…

(Панчевац/Ј. Филиповић)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести