Промоција књиге „Плашим се” Вање Николић у Радио кафеу

Књига “Плашим се” Вање Николић биће представљена вечерас у 19 часова у Радио кафеу у Милетићевој 45, у виду перформанса који, поред ауторке, има још учесника.
radio kafe, facebook
Фото: facebook

Уз Вању Николић, у перформансу учествују: глумица Јелена Галовић и уредница ИК “Арете” Нина Гуглета (која је објавила књигу), уз илустрације страхова људи са инстаграма.  Редитељка перформанса је Ана Григоровић, а ауторка аудио и видео материјала је Јована Глумац. Промоција је део циклуса “Читологија”.

- Ова необична књига из најличнијег искуства ауторке сецира страхове жена 21. века - страхове од неуспеха и успеха, тематизује феномен страха у различитим ситуацијама, то зашто нас и како паралишу, и да ли их и како можемо победити.

Вања Николић, драматург по образовању, дипломац је новосадске Академије уметности, из класе писца Угљеше Шајтинца. Управо тај угао гледања на личне страхове даје овој књизи посебан тон - наводи се у најави ове промоције. У поменутом перформансу, под називом “Плашим се разговора о страху”, отворено ће се говорити “о страху од смрти, губитка, болести, страху од медија, манипулације, цензуре, страху од глади, неимаштине, отказа и неуспеха, страху од света и људи који нас окружују, страху од свих страхова којима нас свакодневно плаше.”                        

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести