Роман Ђорђа Писарева објављен на кинеском језику

Роман за децу “Позна вечера за госпођу Фиби” савременог српског писца Ђорђа Писарева (са илустрацијама Настасје Писарев) објављен је на кинеском језику као издање Daylight Publishing-а из Пекинга, највеће кинеске издавачке куће специјализоване за дечију књижевност.
њ
Фото: https://agoraknjige.rs/

Ова књига, која је права књижевна посластица за најмлађе и која се пре неколико година појавила у издању “Агоре” (https://agoraknjige.rs/), награђена је значајним признањем за дечију књижевност, Наградом “Стојан Цуцић”, а први је роман из серијала „Девет мачјих живота”, након којег је Писарев објавио и наредни – “Шта сањају Фибислави”?

Какав је свет виђен очима једне мачке и једног мачкића, једно је од питања на које покушава да одговори овај роман; могу ли нас мачји животи померити? Као први од девет живота, пред нама се указује носталгична прича о мачјем животу у селу и у граду, попут оне у чувеној књизи о галебу Џонатану Ливингстону...

Ђорђе Писарев (Визић, 1957) дугогодишњи је уредник новосадског “Дневника”, дипломирао књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Објавио је више од двадесет прозних књига, а управо ових дана му је изашла и књига прича „Сентиментално васпитање јунака романа” (Агора, 2020). Заступљен је у двадесетак антологија и избора српске приче и лауреат више књижевних признања.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести