Шест аутора у најужем избору за Златни сунцокрет

У најужи избор за Виталову награду “Златни сунцокрет” за 2018. годину ушли су романи “Одустајање” Јелене Ленголд (Архипелаг), “Прелест” Филипа Грбића (Вулкан), “Туђине” Игора Маројевића (Лагуна), “Помор и страх” Вулета Журића (Лагуна) и “Последњи аргонаут” Александра Гаталице (Службени гласник), као и песничка збирка “Радно време раја” Дејана Алексића” (Културни центар Новог Сада).
с
Фото: Промо

Одлуку је донео жири који чине Драган Јовановић Данилов, Драган Бабић и Владимир Гвозден (председник).

-  Књиге у најужем избору представљају успешна остварења унутар различитих могућности књижевног писања и израз важне борбе истинске књижевности да изрази духовна стања о којима се најчешће ћути, навео је жири.

Награда “Златни сунцокрет” биће додељена 22. пут за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике, објављено у току претходне године.

Жири ће, како је најављено, саопштити одлуку о добитнику до краја јануара, а награда ће бити уручена 21. фебруара у Београду, на Међународни дан матерњег језика. Прошле године награђен је Никола Вујчић за песничку књигу “Скривености”.

Н. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести