Специјалне пројекције трилогије Планета мајмуна

БЕОГРАД: У сусрет трећем делу популарне франшизе „Планета мајмуна: Рат“, 11. јула у биоскопима „Синеплекс“ биће организоване специјалне пројекције прва два дела филма – „Планета мајмуна: Почетак“ и „Планета мајмуна: Револуција“, најавио је МегаКом филм.
planeta majmuna
Фото: Youtube Printscreen

У првом делу трилогије, публику очекује прича о научнику (тумачи га Џејмс Франко), који истражује лек за Алцхајмерову болест, експериментишући на мајмунима у лабораторији. 

Један од њих, Цезар, нагло почиње да мутира и како би га спасио од колега који сматрају да га треба елиминисати, научник изводи Цезара из лабораторије и води га кући где проводи време са њим и његовом девојком (Фрида Пинто) као са породицом. 

Када одрасте, они су принуђени да га одведу у прихватилиште и Цезар одједном више није део породице, он је само мајмун према коме се лоше понашају. 

“Планета мајмуна: Почетак“ открива почетак приче о „Планети мајмуна“ и настанак интелигентне врсте која је са људима започела борбу за превласт на Земљи.

У другом делу филма, заједница генетски модификованих мајмуна, коју предводи интелигентна шимпанза Цезар, расте и преузима вођство на Земљи, али група људи која је преживела катастрофалан вирус прети да их угрози. 

Једно време владао је осетљив и краткотрајан мир, али су се две стране на крају ипак нашле на ивици рата који ће одредити доминантну врсту на планети.

У трећем и последњем делу франшизе заједница мајмуна улази у крвав обрачун са војском људи предвођеном немилосрдним Пуковником. 

Након незамисливих губитака са којим се суочава заједница мајмуна, Цезар доживљава крах и ослобађа своју мрачну страну, што рађа жељу за борбом која ће осветити његову врсту. 

Напослетку, неизбежан сусрет Цезара и Пуковника доводи до очекиваног - рата који ће одредити судбину људи, мајмуна и читаве планете.

Филм „Планета мајмуна: Рат“ наћи ће се у домаћим биоскопима од 13. јула, а у главним улогама публика ће гледати Вудија Харелсона, Стива Зена и Ендија Серкиса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести