Трећа књига из серијала о Немањићима "У име сина" у књижарама

БЕОГРАД: Нова, трећа књига из серијала о Немањићима "У име сина", ове седмице је ушла у књижаре.
knjiga iustracija /tanjug
Фото: Tanjug

Ова књига о Стефану Немањи и најпознатијој српској владарској династији долази из пера Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковица, аутора бестселера „Каинов ожиљак“, саопстила је Лагуна.

У овом делу испричана је прича о државнику чија мудрост надилази овоземаљске међе, који у себи проналази снагу да сопственог сина прихвати као духовног оца, одриче се световног живота и - од господара Немање, преобративши се у монаха Симеона - постаје светац.

У првој књизи трилогије о Стефану Немањи „У име оца“ испричана је прича о дечаку који је постао ратник, док је у другој књизи под називом „Два орла“ прича о ратнику који је постао државник.

И прва и друга књига трилогије дуго су биле на топ-листи најпродаванијих књига, а продаја ће добити нови подстицај када на јесен почне да се емитује TB серија о Немањићима.

Стојиљковић је, говорећи о томе једном приликом истакао да је данас врло тешко издвојити се на српској књижевној сцени, јер је последњих година присутна хиперпродукција, па је успех ове трилогије тим већи. 

Кецмановић је навео да је, када пишете о оваквим темама, готово немогуће свима удовољити и нагласио да је његово дубоко уверење да ће књига, с временом, добити своју верификацију, "јер су многи који су јој пришли са предрасудама, након што су је прочитали, променили мишљење“.

Све књиге испуњене су раскошним илустрацијама сјајног сликара и бриљантног цртача Драгана Пауновића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести