У МС уручене Бранкове награде: Најбољи рад написао Никола Голубовић

НОВИ САД: Никола Голубовић, студент Филозофског факултета Универзитета у Београду, лауреат је Бранкове награде Матице српске, која се додељује за најбоље дипломске и семинарске радове у претходној школској години.
matica brankove nagrade
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

Жири, којим је председавао проф. др Војислав Јелић, одлучио је да Голубовића награди за рад „Певање приче: Хорацијеве лирске приповести”. Друга Бранкова награда припала је Дејану Илићу, студенту Филолошког факултета у Београду, за рад „Старање о души у фолклорној и средњовековној књижевној традицији”, док су две треће награде добили Душко Вучићевић, студент Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Јована Тодоровић, студенткиња Филолошког факултета БУ, и то за радове „Искорењеност и конструкција идентитета у прози српске модерне”, односно „Прича из комшилука: Укљученост ромског становништва у заједницу у биографској причи”.

Честитајући награђенима, председник Матице српске проф. др Драган Станић рекао је да су они дали убедљиве доприносе виталности интелектуалног простора који настаје и развија се унутар академске заједнице. Иначе, ове године су у конкуренцији били дипломски и мастер радови студената одговарајућих катедри факултета из Новог Сада, Београда, Ниша, Никшића, Бањалуке и Приштине (са седиштем у Косовској Митровици).

М. С.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести