У ужи избор НИН-ове награде ушло 13 романа: Ћосић, Пиштало, Петровић...

БЕОГРАД: Жири НИН-ове награде за најбољи роман саопштио је данас ужи избор од 13 наслова који су остали у конкуренцији, пред проглашење победника 23. јануара.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Чланови НИН-овог жирија критике Марија Ненезић, Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев, Горан Коруновић и Теофил Панчић у ужи избор уврстили су, редом пријављивања, Слободана Тишму са "Астал тиш риба фриш. Живот песника - political nigredo" и Владимира Јаћимовића са "Повратком на зејрек".

Следе Даница Вукићевић са "Унутрашњим морем", Бора Ћосић и "Берготова удовица", Милан Трипковић и "Клуб истинских стваралаца", Горан Петровић и "Папир са воденим знаком", "Властелинства" Бојана Васића и "Слепи путник" Владимира Миркова Живановића.

Ту су и Мирјана Дрљевић са "Нико није заборављен и ничега се не сећамо", Угљеша Шајтинац и "Кољка и Сашењка", Маријана Чанак са романом "Клара, Клариса", "Месечари" Далибора Пејића и "Мир и мир" Мирјане Новаковић.

Како је најављено, најужи круг романа и разговоре с финалистима часопис НИН ће објавити 19. јануара у свом штампаном издању.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести