Уџбеник Креативног центра у ужем избору за европску награду

БЕОГРАД: Књига "Математика 2. Уџбеник за други разред основне школе" ауторке Јасмине Милинковић, са илустрацијама Бориса Кузмановића и у издању "Креативног центра", нашла се у ужем избору за награду "Најбољи европски уџбеник" (Бест Еуропеан Леарнинг Материалс Аwард - БЕЛМА) у категорији уџбеника за млађе разреде основне школе.
e
Фото: pixabay.com

Награда се додељује првог дана Сајма књига у Франкфурту, који се ове године одржава од 16. до 20. октобра.

Награде за најбољи европски уџбеник додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (ИАРТЕМ) и Европско удружење издавача уџбеника (ЕЕПГ), а свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Сајма књига у простору Образовног форума. 

У уџбенику "Математика за други разред основне школе" Јасмине Милинковић свака наставна јединица започиње уводним задатком у коме се нови математички појмови повезују са оним што је деци блиско или што је учено раније. 

Ти задаци су богато илустровани и могу да буду учитељу повод за разговор и постављање додатних питања. 

Уџбеник садржи и задатке које деца решавају у свесци, самостално или уз помоћ учитеља. 

Саставни део уџбеника су занимљиви пројекти, као и материјал за извођење разноликих математичких игара које се могу играти индивидуално, у пару или групно, што све има посебну мотивациону вредност када се ради о провежбавању наученог.

"Креативни центар" је већ седам пута освојио награду за најбољи европски уџбеник на овом конкурсу.

Српски издавач истиче да су ове награде посебно важне уколико се узме у обзир чињеница да их додељује независни жири, који чине експерти на пољу издавања уџбеника из неколико европских земаља, што "Креативни центар" сврстава међу најбоље европске издаваче и представља велико охрабрење за предшколске установе, школе и родитеље у Србији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести