Уметничка биографија Милене Дравић у књижарама

БЕОГРАД: Уметничка биографија највеће диве српског и југословенског филма Милене Дравић под насловом “Више од уметности” новинарке и публицисте Тање Њежић стигла је у књижаре.  
milena dravic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Књига ће се наћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.

На почетку књиге Милена Дравић прича о свом детињству, страховима, сазревању, о својој глуми, глумцима и режисерима, о лепом и страшном у животу на сцени и иза ње, о дугогодишњем животном сапутнику Драгану Николићу. 

О њој говоре доајени филма, књижевности и позоришта: Душко Ковачевић, Љубомир Симовић, Радослав Зеленовић, Пуриша Ђорђевић, Дејан Мијач, Јагош Марковић, Милан Јелић, Горан Паскаљевић, Душан Макавејев, Милан Влајчић, Милена Зупанчић, Милан Караџић, Стефан Арсенијевић, Милош Радивојевић, Бранка Петрић, Здравко Шотра, Ненад Полимац, Александар Милосављевић. 

На основу свих ових сведочанстава и њене личне исповести Татјана Њежић гради јединствену, раскошно илустровану приповест о уметници блиставог дара и несвакидашње личности, која је досегнула врхове уметности и стваралаштва у Србији и бившој Југославији.

Милена Дравић је име и презиме српског и југословенског филма, осмех генерација и генерација које су је волеле у незаборавним улогама, с даром, топлином и шармом непоновљивим у неком скоријем времену,  написао је академик Душан Ковачевић.

Милена је смисао овога нашег уметничког тражења истине и свакако неко ко је највише полетeо у надприродно и непознато и апстрактно, од свих нас који смо се бавили позориштем и филмом у читавој бившој Југославији, речи су Радета Шербеџије.
Пуриша Ђорђевић је кратко забележио: “Моји најбољи филмови су филмови Милене Дравић”. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести