„Увод у филозофију и теорију права“ Гордане Вукадиновић и Драгана Митровића

Као колеге које заједно имају 90 година искуства, професори Гордана Вукадиновић и Драган Митровић недавно су објавили друго, допуњено издање књиге коју сматрају врхунцем своје ауторске делатности – „Увод у филозофију и теорију права“, за издавачку кућу „Досије“.
knjiga
Фото: Printscreen

Иако је књига првенствено намењена студентима као допунска литература, аутори је препоручују и другима које занимају теме „Право и морал“, „Право и процедура“, „Право и правда“...

„Увод у филозофију и теорију права“ садржи и, како их аутори називају, искрице које се тичу наведених тема. У њима се инспирише на то да правда преседава правом, на поштовање права и процедурања, часно и поштено поступање, надахњивање милосрђем. На примеру обраде теме својине, каже се да „оно што је моје није твоје; оно што је твоје није моје, а оно што је наше, није ни моје ни твоје“.

Аутори Гордана Вукадиновић и Драган Митровић посебно су поносни на то што је књига свеобухватна по садржају, али и естетски лепа, готово „јестива“. За разлику од првог издања из 2019, ново је проширено темама које се баве савременим школама права и односом права и естетике.

И. Б. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести