Музика за дувачке инструменте

У суботу увече са почетком у 20.00 часова на броду “Цепелин” почеће концерт предавача и учесника музичког интердисциплинарног курса “Свирати са лакоћом”,

намењеног младим инструменталистима на дувачким инструментима, који је током протекле седмице одржан на Андревљу.

Уз инструменталне курсеве, течај је обухватио наставу кампа музичког здравља са предавањима о примени Александерове технике и техника јоге за музичаре, обуке из метода покрет као израз и психолошке радионице, чији је циљ проширивање и унапређење интерпретативног умећа младих извођача. Пројект је организовало Удружење за културу АРТемпо из Новом Сада, уз подршку Покрајинског секретаријата за високошколско образовање и научноистраживачку делатност, Министарства за културу и информисање Републике Србије, Музичке омладине Новог Сада и других.

На концерту ће наступити предавачи, словеначки флаутиста Матеј Зупан, обоисткиња Саша Ромић из Београда, хрватски фаготиста Жарко Перишић, као и млади полазници курса “Свирати са лакоћом” уз клавирске сараднике Наташу Срдић-Јан и Филипа Милосављевића, а на програму су солистичка и камерна дела за флауту, обоу и фагот. Улаз на концерт је слободан.  
Б. Х.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести