Афирмација младих на „Сирмијум мјузик фесту”

Исидора Козлина (дувачки инструменти/ основна школа), Ива Лукач (дувачки инструменти/ средња школа), Данилс Мицкевичс (клавир/ основна школа), Давуд Веснић (клавир/ средња школа), Кристина Далеа (клавир/ високе школе), лауреати су другог интернационалног фестивала “Сирмијум мјузик фест”.
Svi koncerti su održani u Galeriji “Lazar Vozarević”  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сви концерти су одржани у Галерији “Лазар Возаревић”  Фото: Дневник.рс

Фестивал је одржан од 15. до 17. марта, у организацији Удружења “Sirmijum gradus ad parnasum”, уз покровитељство града Сремска Митровица и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и сарадњу са музичком школом “Петар Кранчевић” из Сремске Митровице.

Фестивал је започео концертом пијанисте Игора Гришина, а пропратни програм је садржао и концерт младог пијанисте Ардеа Мустафаоглуа. На затварању су наступили победници такмичарског дела програма. Сви концерти су били одржани у Галерији “Лазар Возаревић”.

Ове године “Сирмијум мјузик фест” садржао је две нове категорије: категорија дувачких инструмената - соло и клавир четвероручно. Прошле године програм је садржао само категорије клавир - соло и облигатни клавир.

На музичком фестивалу у Сремској Митровици било је укупно 180 учесника из осам земаља (Русија, Летонија, Македонија, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Румунија, Србија), а значај се огледа и у томе да је намера организатора да афирмишу младе таленте, а већ оформљене музичаре представе ширем аудиторијуму.

И. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести