Албум “Impostors” Дејва Гана од 12. новембра у продаји

ЊУЈОРК: Чувени певач и један од оснивача електро рок групе Depeche Mode Дејв Ган заједно са дугогодишњим музичким сарадником из састава Soulsavers Ричом Мачином објавиће 12. новембра нови студијски албум “Impostors” за дискографску кућу “Kолумбиа Реkордс” из Њујорка.
ган
Фото: Youtube Printscreen

Члан чувене “Рокенрол куће славних”, музички уметник и аутор који је остварио вишеструко платинасте тираже својих издања Дејв Ган уз помоћ 12 одабраних и поново осмишљених композиција одвешће публику на лично путовање кроз жанрове и временске периоде модерне музике.

Оригиналне нумере потписују чувени музичари Нил Јанг, Боб Дилан, Пи Џеј Харви, бенд Cat Power, Марк Ланеган, чак и Чарли Чаплин.

“Imposter” није албум обрада, већ много више од тога, то је прича у виду песама које су Дејв Ган и Соулсаверс пажљиво преслушавали, проучавали, и на свој начин интерпретирали, удахнувши им нови живот.

Све песме имају дубоко значење за певача Дејва, који овде наступа без Depeche Mode, јер су те нумере рефлексија његовог живота, као приче које су написали други, али их он тумачи својим специфичним вокалом.

“Када слушам песме и те гласове-начин на који их изводе и како интерпретирају те речи, осећам као да сам дошао кући”, открива Дејв икаже да оне имају способност да га утеше много више него било шта друго.

“Не постоји ниједан аутор са овог албума чија ме песма није лично дотакла. Знам да смо направили нешто специјално, надам се да ће и публика то осетити, да ће их одвести на неку врсту путовања - посебно оне који воле музику и слушају је годинама”, додао је Ган.

Први сингл са албума “Импостер” је “Метал Харт”, који је изашао у протекли петак, 8. октобра.

Ауторка песме, оригинално објављене 1998. године је Чен Маршал из бенда Cat Power.

Осим ње, на албуму се налази још 11 песама “The Dark End of the Street”, “Strange Religion”, “Lilac Wine”, “I Held My Baby Last Night”, “A Man Needs a Maid”, “Shut Me Down”, “Where My Love Lies Asleep”, “Smile”, “The Desperate Kingdom of Love”, “Not Dark Yet” и “Always On My Mind”.

Музички тандем је до сада објавио два хваљена студијска албума - “The Light the Dead See“ (2012) и “Angels And Ghosts” (2015).

За разлику од тих албума, када су своје деонице снимали одвојено, на две различите стране Америке, будући албум “Imposter” снимили су заједно, током новембра 2019. године, са 10-чланим ливе бендом у познатом студију “Shangri-La” у Калифорнији.

“То је био први пут да смо се заједно нашли сви у истом простору. Имали смо среће и са тајмингом. Свакодневни долазак у студијо, прво кафа, па рад на песмама, била је чиста магија“, открио је Дејв Ган.

“Импостер” су заједно продуцирали Рич Мачин иГан, и албум ће бити објављен у дигиталном и физичким форматима.

На разним листама музичар Дејв Ган се нашао међу 100 најбољих певача и у врху 100 најбољих фронтмена икада.

Можда ће у овом издању Ган гостовати у Србији, након што прође пандемија вируса Ковид-19, а до сада нам је био само једном као лидер Depeche Mode на Ушћу 2013. године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести