Амира Медуњанин 25. октобра у распродатом Сава центру

БЕОГРАД: Светски призната певачица world music Амира Медуњанин одржаће концерт 25. октобра у распродатом Сава центру у Београду, саопштил су данас организатори.
r
Фото: Youtube Printscreen

Амири ће ово бити пети наступ у престижној дворани коју редовно пуни у последњих неколико година, а колико поштовање краљица севдаха ужива код београдске публике сведочи чињеница да су све улазнице распродате скоро 10 дана унапред.

Неће бити додатног концерта.

"Истинска емоција ће увек дотаћи људе ако слушају песму отвореног срца. Тако права музика свугде стиже до својих људи. Ако тада крене и која суза, то је нормално. Људи смо од крви и меса, нисмо од камена. Битно је да верујемо речима и осећају који се кроз песму прича", објаснила је једном Амира.

У Сава центру уз Амиру ће наступити Бојан Зулфикарпашић на клавиру, Анте Гело на гитари и Звонимир Шестак на контрабасу, као и неименованих "једанаест грација, уз покоје изненађење".

Наслов "bosanske Billie Holiday”, како ју је назвао новинар Garth Cartwright, поређење је које говори како је Амира приступила севдаху, пронашавши нови контекст и форму унутар традиције старе стотинама година.

Амира је севдах одвела тамо где никада није био раније, у модерно доба, у сусрет са џезом, чак у излете у психоделију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести