„Аниме симфонија” овај пут у Позоришту младих

Мултимедијални спектакл концерт “Аниме симфонија” поново ће пред београдском и новосадском публиком, 12. априла на Коларцу и вече касније у Позоришту младих.
e
Фото: Youtube Printscreen

Ово је оригинални спектакл догађај који спаја јапанске анимиране филмове и серијале, чувене аниме, уз диригента из Јапана Кенићија Шимуру, специјалан симфонијски оркестар – „Аниме симфоник”, и солисткињу из Јапана Сумику Казанаву.

- Атрактивност садржајне вечери лежи у томе што током концерта све време на великом биоскопском платну емитујемо инсерте из популарних јапанских анимираних остварења које публика у Србији не само да познаје, изнова прати, већ и искрено воли, односно – обожава - објашњава идејни творац концепта и диригент Кенићи Шимура.

Јапански диригент је све време у улози домаћина, водитеља церемоније, односно водича кроз универзум покретних слика.

- Веома сам узбуђен што се тако брзо враћам у Србију. Публика је била невероватна први пут и мислим да смо сада спремили још бољи спектакл - додаје Шимура.

Репертоар претежно веома кратких филмских, примењених композиција, укључује популарне аниме пројекте, као што су „Fate/Zero“, „Мадока магика“, „Демон слејер“, „Fullmetal Alchemist“, „Блек батлер“, и многе друге.

Музички пројекат„Аниме симфонија“ успева да споји „наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, и што је важније да привлачи публику различитих сензибилитета, јер у овом спектаклу једнако уживају и поклоници – заљубљеници аниме филмова и игара, као и познаваоци класичне музике„.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести