Atheist Rap са легендарном поставом на Егзиту слави 30 година

НОВИ САД: Чувени новосадски панк рок бенд Atheist Rap у 2019. години обележава тридесет година континуираног постојања и стваралаштва и тим ће поводом на Addiko Fusion bini EXIT фестивала одржати ексклузиван концерт на којем ће им се придружити и Владимир Козбашић Пећинко, један од двојице оснивача бенда.
1
Фото: Exit

Биће то његов први наступ са Атеистима после осамнаест година, а он ће се остатку екипе придружити на песмама са прва три албума на којима је певао и у чијем је стварању учествовао као текстописац, као што су незванична химна бенда " Atheist Rap 2", "Др Поп", "Grill 13", "Пећинко", "Три јутра земље" и бројне друге. 

Пећинко ће се на специјалном концерту који Атеисти припремају за Егзит, придружити сталној постави бенда коју чине: Владимир Радусиновић Радуле, Александар Попов др Поп, Александар Милованов Ацке, као и Зоран Лекић Леки. 

Атеисти су основани давне 1989. године у Новом Саду, да би афирмацију доживели већ након деби албума “Маори и Црни Гонзалес", издатом 1993. године, и култне нумере “Wartburg лимузина”. 

Невероватних тридесет година постојања бенда, које су одликовали саркастични текстови, енергични наступи по региону и у Европи, бескопромисна музичка естетика и критички однос према власти, Атеисти дочекују са укупно шест студијских албума, једним ливе и једним "Best of" издањем, док ће нови албум, који ће бити издат у сарадњи са немачким саставом Defenders of the Universe, бити објављен током ове, јубиларне 2019. године.

Годинама уназад Атеисти су један од концертно најактивнијих бендова у региону, а у последњих неколико година одржали су и неколико успешних европских турнеја. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести