Балашевић у Сплиту свирао четири сата

СПЛИТ: Протеклог викенда у Сплиту је српски кантаутор Ђорђе Балашевић одржао концерт који је трајао четири сата.
balasevic, tanjug
Фото: Tanjug / D. Aničić, arhiva

То је био један од њавећих Балашевићевих концерата у Сплиту у којем иначе наступа сваке три године. Спаладинум арена је била крцата, пренели су сплитски медији.

Чак и они који су редовни на Балашевићевим концертима били су изненађени репертоаром, а продукција коју је представио на "Бароновом балу" надмашила је све што су његови фанови виђали последњих четрдесет година откако је на сцени.

Балашевић је у Сплиту свирао четири сата, али је публика била неуморна. Као и увек, причао је с публиком, па је први пут проговорио о осетљивим темама и митовима који круже око његовог имена и презимена и његових ставова о рату на подручју бивше Југославије.

Иако никад не пева ту песму, неколицина фанова у Сплиту је тражила да запева "Рачунајте на нас", песму посвећену Јосипу Брозу Титу, коју је написао крајем седамдесетих година. Балашевић је изричито одбио да пева песму, пише Индекс.

"Децо, оканите се тих тема. Вечерас је ту с нама Дино Рађа, великан светског спорта. Такве ствари треба да вас веселе, а не Југославија. Југославија није ваљала, да је ваљала не би се онако крваво распала. Мене зову југоносталгичарем, али ја сам југопластичар.

Мени недостаје ''Југопластика'', мени само недостају та времена, а не та држава", рекао је Балашевић, на изненађење многих.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести