Балканска етно дива и Војвођански симфоничари у децембру у СНП-у

НОВИ САД: Балканска етно дива Амира Медуњанин и Војвођански симфонијски оркестар 15. и 16. децембра наступиће на великој сцени Српског народног позоришта.
m
Фото: MONS

На репертоару најављених догађаја ће се наћи песме с Амириног најновијег албума, »За Њу и Њега« (For Him and Her), објављеног у јуну 2020. године.

Реч је о, како наводе организатори, »оживљененим« мелодијама незаборавних извођача народне музике – Томе Здравковића и Силване Арменулић, одевеним у Амирин стил и емоцију и у аранжманима за симфонијски оркестар.

Концертом ће дириговати маестро Микица Јевтић.

Амира је први пут Новом Саду, захваљујући Музичкој омладини Новог Сада, наступила 3. августа 2012. у у врту Средњошколског дома у дуу с гитаристом Бошком Јовићем.

Захваљујући дугогодишњој и богатој сарадњи Музичке омладине Новог Сада и Војвођанског симфонијског оркестра, Амира Медуњанин је запевала и са симфонијским, и то баш нашим оркестром. 

Већ након првог заједничког наступа, у децембру 2018. године било је договорено, да то буде почетак грађења традиције, да сваки крај година које буду уследиле обележи један њихов заједнички концерт.

Улазнице су од данас у продаји на благајни Српског народног позоришта, према радном времену билетарнице. Онлајн резервације и куповина је могућа на https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index, а цене улазница: 2.500,00 партер и 2.000,00 балкон.

Капацитет гледалишта је смањен, у складу с актуелним епидемилошким мерама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести