Медуњанин: Све зависи од расположења људи на концертима

БЕОГРАД: Певачица Амира Медуњанин враћа се концертима 12, 13. и 15. новембра у београдску Комбанк дворану, где ће с новим пратећим музичарима представити актуелни албум "For Him And Her" с песмама Томе Здравковића и Силване Арменулић.
a
Фото: Tanjug/Video arhiva

Нисмо никада заједно наступали у Београду и надам се да ће се публици допасти. А имамо пуно тога у програму. Не знам да ли ћемо баш све извести што смо намаштали, али видећемо. Све зависи од расположења људи који ће доћи на концерте. А опет, не би ме изненадило да одемо у неком другом смеру, рекла је Медуњанин агенцији Танјуг.

Певачица севдалинки и традиционала објавила је прошле пандемијске јесени албум "For Him And Her" (2020), на коме је снимила песме које су изводили чувени певачи народне музике Здравковић (1938-1991) и Арменулић (1939-1976), када је одржала три концерта у Комбанк дворани, само у пратњи хармоникаша Мустафе Шантића.

Босанскохерцеговачка певачица се годину дана касније враћа у Комбанк дворану где ће је пратити са хармоником Антонио Врбички, гитаром и сазом Атила Аксој, гитаром и удом Зоран Мајсторовић и "fretles" басом Риад Гузин.

Не волим да се понављам. Не бих желела да људима буде досадно. Тако да ћемо овог пута доћи у другачијем саставу у односу на претходну годину, нагласила је Медуњанин.

Певачица долази у Београд неколико дана после турнеје по холандским градовима Амстердаму, Хагу и другима, где су и даље на снази одређене пандемијске мере, али истиче да је имала "велику посећеност на свим концертима" и да јој је било драго да види "да се све полако враћа на своје место".

Медуњанин очекује 18. децембра концерт у Бриселу са каталонским музичарем Јорди Савалом и његовим саставом Хесперион XXI.

Некако смо сви навикли да зависимо од мера које су основа за одржавање концерата. Тако је практички од момента када су мере попустиле. Али, још увек немамо потпуну слободу. А мислим да ће нам требати још времена да се све нормализује. Међутим, најважније је здравље. То је приоритет, а за све остало има времена, примећује музичарка.

У последњих десетак година Медуњанин је у више наврата пунила београдски Сава центар, који је сада затворен због реновирања, што је условило да од јесенас пређе са одржавањем концерата у мању Комбанк дворану, некадашњи Дом синдиката.

Морам рећи да ми је част наступати у Дому синдиката. Заиста је прелеп простор. Има душу. А мислим, колико је само врхунских уметника са свих страна света наступало. Заиста култно место, оценила је Медуњанин.

Упитана да ли је погледала филм "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића у коме су Ацо Пејовић и Сузана Бранковић "позајмили" гласове Здравковићу и Арменулић, Медуњанин је рекла: "Нисам, нажалост. Када је била премијера, имала сам наступ. Тако да нисам могла доћи. А онда сам отишла на турнеју по Холандији и ево сада имам намеру да га погледам у биоскопу".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести