Београдска филхармонија испраћена овацијама

БЕОГРАД: Под управом диригента Џона Акселорда, заједно са бриљантним пијанистом Бехзудом Абдураимовим, Београдска филхармонија је на Коларцу извела дела Шостаковича, Прокофјева и Чајковског, на отварању нове концертне сезоне под насловом "Баш смо вас се ужелели".
filharmonija
Фото: FoNet

Преко 80 филхармоничара омађијало је публику пуним звуком током наступа који је пратила веома емоňивна атмосфера будући да се оркестар вратио на Коларац после годину и по дана, у свом редовном термину, петком у осам.

Традиционално, отварање сезоне је започело интонирањем химне "Боже правде".

Симболично, Шостаковичева "Свечана увертира" отворила је репертоар и претходила маестралном наступу виртуоза Бехзуда Абудраимова, једног од најтрежанијих пијаниста своје генерације чије је име део концертних сезона широм света.

Концерт је помпезно затворила Симфонија број 4 Чајковског за коју је диригент Акселрод рекао да је многи оркестри изводе, али да начин на који то чини Београдска филхармоније доказује да Чајковског и његово дело има у својим генима.

Публика је вишеминутним овацијама испратила са сцене протагонисте овог прворазредног музичког догађаја.

Вечерашњи концерт одржан је у Великој дворани Коларчеве задужбине у дозвољеном капацитету према ковид правилима.

Такође, присуство концертима Београдске филхармоније могуће искључиво уз потврду о потпуној вакцинацији, потврду о прележаној инфекцији изазваној вирусом ковид-19, потврду о негативном ПЦР тесту на Ковид-19 или антигенском тесту, или доказ о прележаној болести.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести