БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ НА ПРВОМ ДАНУ БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ МАРАТОНА Програм се наставља и у суботу

Наступима џез уметница Ирене Благојевић и Бети Ђорђевић, вечерас је завршен први дан бесплатног музичког маратона испред Галерије куће Легата у Београду.
e
Фото: Youtube Printscreen/ RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

Програм је реализован у оквиру манифестације "Београдска зима", а Град Београд и Дом омладине Београда два дана заредом организују наступе у центру престонице у Кнез Михаиловој улици.

Наступи су почели у подне и трајали неколико сати а том приликом истакли су се млади таленти, али и афирмисани музичари са домаће џез и блуз сцене.

Београђани и гости главног града били у прилици да слушају предновогодишњи програм уз џез и блуз мелодије, стандарде и евергин композиције, нову ауторску музику.

Почетак разноликог садржаја под називом "Београдске џез вибрације", обележио је Никола Шашковић Трио, а затим су наступили Божо Васовић квартет, млади џез гитариста са специјалним програмом, Лав Возлић квартет, млада нада џез контрабаса, Бојан Цветковић квартет, млади пијаниста, као и Виктор Тумбас трио -  млади џез вокал.

Пред крај данашњег програма на позорници је певала Ирена Благојевић, истакнута џез и соул кантауторка, и савремена композиторка која иза себе има бројне наступе и три студијска албума.

Први дан џез и блуз маратона затворила је Бети Ђорђевић, коју многи сматрају правом домаћом џез дивом, певачицом која је на домаћу сцену прва унела емоцију правог џез-соул звука.

Сутра је на истом месту на програму други део маратона са новим извођачима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести