Биља Крстић и Бистрик објавили албум Биљур

ЗАГРЕБ: Етно музичарка Биља Крстић и њен оркестар Бистрик објавили су албум "Биљур", са девет традиционалних песама међу којима су "Калеш Ангја", "Болна љуба, болна лежи", саопштио је данас издавач Кроација рекордс.
bilja krstic
Фото: Youtube Printscreen

Крстић је рекла да нови ЦД у продукцији Павла Богднаовића доноси песме које су “радо певане, веселе, сетне, једноставне, захтевне, заборављене", а биле су изазов за извођење и аранжирање у стилу Бистрика.

Према њеним речима, свака песма доноси "узбудљиву, потресну и аутентичну причу чије протагонисткиње су биле Донка, Јелка, Бонка, Анђа и многе друге безимене и безвремене, али стварне младе жене које су се опирале устаљеним друштвеним нормама борећи се за право избора упркос могућем трагичном исходу".

"Женствене, блиставе и јединствене као украс времена, као горски кристал, као планински извор - као биљур за најраскошније огледало у којем се огледа њихова несрећна љубав. Стога и назив албума 'Биљур' за блиставост, јасновидност, за бистру воду чијим током од извора путујемо више од 20 година", рекла је Крстић.

У Бистрику су клавириста Драгомир Станојевић, виолиниста Ненад Јосифовић, басиста Бата Божанић, фрулаш Небојша Брдарић, и на пратећим вокалима и другим инструментима Маја Клински, Ружа Рудић, Наташа Михаљинац и Невенка Бакоч.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести