Богат пратећи програм Панчевачког џез фестивала

БЕОГРАД: Овогодишње издање Панчевачког Jazz Фестивала одржаће се од 31. октобра до 2. новембра у организацији Културног центра Панчева,а током три фестивалске вечери, у Фоајеу КЦП-а публика ће моћи да ужива и у бројним пратећим садржајима ове манифестације.
e
Фото: pixabay.com

Првог фестивалског дана, у четвртак 31. октобра биће представљена књига "Jazz Face" џез критичара и публицисте Војислава Пантића.

Ово издање садржи његове интервјуе са 46 џез уметника обављених од 1991. до 2015. године, а опремљено је са преко 150 фотографија реномираних аутора из Србије и иностранства.

Истог дана у вечерњим сатима заказана је промоција монографије "20 година Панчевачког џез фестивала", у издању Културног центра Панчева.

У петак 1. новембра у Anna Anderluh из аустријског састава Литтле Росиес Киндергартен ће одржати соло наступ под називом "Leave me something stupid", који представља комбинацију мини-концерта и перформанса уз помоћ гласа, неколицине инструмената и ефеката.

У вечерним сатима реномирани хрватски џез критичар Давор Хрвој представиће своје књиге џез интервјуа.

Током сва три фестивалска дана, публика ће моћи да погледа изложбу фотографија Драгослава Недића, званичног фотографа реномираног Гарана Jazz Фестивала у Румунији и сарадника бројних иностраних публикација и сајтова.

Јавни часови ученика Музичких школа из Београда и Суботице биће на програму 1. и 2. новембра, док ће сваког фестивалског дана од поноћи бити одржавани џем сешни.

Панчевачки јаж фестивал одржава се двадесет други пут у организацији Културног центра Панчева, уз покровитељство Града Панчева, Министарства културе и информисања Републике Србије, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, а уз подршку Амбасаде САД, Италијанског института за културу, Амбасаде Мађарске, Collegium-a Hungaricum-а, Амбасаде Израела, Аустријског културног форума и Дунав осигурања.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести