Бранка Парлић наступа у Сплиту 8. септембра

Наша позната пијанисткиња Бранка Парлић гостоваће 8. септембра у Сплиту, где ће концерт приредити у здању Медитеранског института за истраживање живота (MedILS), у оквиру њиховог програма ARTScience.
branka parlic
Фото: Youtube Printscreen

Овај програм, по речима његове уметничке директорке Данице Радман, замишљен је као сусрет научника и уметника. За овај посебан наступ, Бранка Парлић је одабрала дела Филипа Гласа.

„Свираћу Етиду за клвир соло - избор, композицију Dreaming Awake, као и Wichita Vortex Sutra, коју након година извођења за клавир соло, сада премијерно изводим интегрално са истоименом поемом Алена Гинзберга. Поему ће говорити Диана Кржанић Тепавац, београдска глумица, режисер и драмски педагог. Ову поему је с енглеског језика 2017. превео Владимир Копицл“, напомиње Бранка Парлић за наш лист.

Публика на овом концерту биће можда посебно инспиративна за извођаче, будући да је MedILS поставио као главни циљ образовање посебне генерације младих научника, који су креативни, мултидисциплинарни професионалци, навикли да “размишљају о незамисливом” и да експериментишу у складу с тим. 

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести