Бруно Марс тријумфовао на додели Гремија

ЊУЈОРК: Амерички кантаутор Бруно Марс тријумфовао је на синоћној додели Греми награда победивши у свим категоријама у којима је био номинован.
bruno mars
Фото: Tanjug (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)

Марс је освојио шест Гремија, укључујући најважнија - за албум, плочу (24K Magic) и сингл (That's What I Like) године.
Марсов тријумф дошао је у другом делу вечери након доминације Кенрика Ламара који је освојио пет Гремија због чега је фаворит Џеј-Зи кући отишао празних руку.

Медији су Марсову победу одмах упоредили са прошлогодишњим успехом Адел која је победила Бијонсе.
Примивши награду за најбољи албум, Марс се присетио када је са 15 година певао туристима и уживао гледајући људе из читавог света како играју заједно.

Све што сам желео да постигнем овим албумом, управо је то. Ове песме су написане само ради уживања, рекао је популарни музичар који је до сада освојио 11 Гремија.

Друштвене мреже преплавили су коментари о томе да је Ламаров албум “Damn“ више заслужио да понесе признање као најбољи, али је уместо тога освојио прву телевизијску награду након одличног перформанса којим је почела церемонија доделе Греми награда.

Медији су приметили и велику родну неуједначеност међу добитницима, те су тако само 17 од укупно 86 награда додељене бендовима у којима су жене главни певачи.

С друге стране главне теме вечери биле су кампање “И ја” (MeToo) и “Време је истекло” (Time's Up), а већина извођача носила је беле руже као симбол подршке тим покретима против сексуалног злостављања и неједнакости.

Певачица Кеша заједно са Синди Лопер, Камилом Кабељо, Џулијом Мајклс и Андром Деј оживела је песму “Praying“ о борби против злостављања.

Нису заобиђене ни теме насиља, миграције, женских права, а домаћин вечери Џејмс Корден је у једном тренутку позвао познате да читају одломке из бестселера Мајкла Волфа “Fire and Fury“ о Трамповој администрацији, а међу њима је била Хилари Клинтон.

Канaдска кантауторка Алисија Kара освојила је Греми награду за најбољег новог извођача, “Тхе Роллинг Стонес“ освојили су трећи Греми за најбоље блуз издање, а Крис Степлетон три признања у категорији кантрија. Међу добитницима су и Ед Ширан, CeCe Winans, Justin Hurwitz and Jason Isbell.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести