Циклус концерата музичке омладине Новог Сада

Вече соло песама српских и руских композитора, под називом “Словенски меланж”, Музичка омладина Новог Сада најављује 11. октобра у Градској кући, када ће наступити Јасмина Трумбеташ-Петровић, сопран, Марија Јелић, сопран, и клавирске сараднице Зарифа Али-заде и Мина Ристић.
з
Фото: Youtube Printscreen

На програму овог концерта биће композиције Рахмањинова, Чајковског, Маринковића, Коњовића, Рајичића, Крстића, Манојловића, Бајића и Биничког. Улаз на овај концерт је слободан.

Октобарски циклус концерата биће настављен 21. октобра у Синагоги наступом хора Сретењског манастира (Москва), са диригентом Никоном Степановићем Жилом. Хор ће певати духовне, традиционалне и патриотске руске песме и романсе, као и песме из редовног црквеног богослужења. Након пет година, поново је у Новом Саду званично најбољи црквени хор на свету.

– Од 2005, хор Сретењског манастира прати службе Његове светости патријарха, као и пасторалне посете партријарха епархији Руске православне цркве у Русији и иностранству. Наступе хора Сретењског манастира еминентни музички критичари с правом називају „музичке литургије“, без обзира на то какав је садржај његовог репертоара – подсећају у Музичкој омладини Новог Сада.

Улазнице по цени од 1.600 и 1.800 динара за овај концерт продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344).

За сам крај месеца, 30. октобра у Градској кући, концерт ће приредити дуо “Аркорд”, који чине Ана Топаловић, виолончело, и Никола Ђорић, хармоника. Они ће изводити композиције Хајдна, Чајковског, Пјацоле, Шостаковича и других аутора. Карте за овај концерт стају 300 динара и продају се такође у Музичкој омладини Новог Сада.       

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести