Џез за џ: „Бети пева Били“ 29. септембра у ДОБ-у

БЕОГРАД: Славна џез певачица Бети Ђорђевић наступиће 29. септембра у београдском Дому омладине на затварању манифестације “Џез за џ”, најавили су из ДОБ-а. 
beti djordjevic
Фото: Youtube Printscreen

Дом омладине Београда наставља програм упознавања публике са савременом београдском џез сценом који је започет 2013. године, кроз серијал бесплатних концерата “Џез за џ”. 

Једном недељно, у редовном термину суботом од 13 часова, посетиоци ће имати прилику да чују квалитетне домаће џез извођаче. 

Поред одржавања пажње јавности за делатност Београдског џез фестивала и подршке домаћој џез сцени, овај циклус концерата има за циљ и неговање доброг музичког укуса и стварање нове џез публике, посебно међу младима. 

Публици ће се најпре 8. септембра представити састав “FMU Jazz Combo“, који чине студенти џез одсека Факултета музичке уметности: Горица Шутић, Невена Пејчић, Андрија Војводић и Никола Бановић. 

Наредна субота, 15. септембар, резервисана је за наступ ученика џез одсека Средње музичке школе “Станковић” који су окупљени у “Mona Nheli Trio“ саставу: Мона Нхеили, Дуња Поповић и Богдан Ђурђевић, а као специјална гошћа са њима ће у неколико нумера наступити и Ива Пажин. 

Недељу дана касније посетиоци ће имати прилику да чују “Владимир Тубић Квинтет”, који предводи млади и талентовани гитариста из Бањалуке. 

Бенд наступа у саставу: Владимир Тубић - електрична гитара, Макс Коћетов - саксофон, Стеван Милијановић - клавир, Алекса Милијановић - бубњеви и Бранко Вучетин - бас гитара.

За крај овогодишњег циклуса концерата “Џез за џ”, у суботу 29. септембра наша славна џез певачица Бети Ђорђевић, с екипом младих џез музичара, извешће посебно припремљен програм “Бети пева Били”, посвећен легендарној Били Холидеј.

Концерти се одржавају суботом од 13 часова, на популарном Зидићу Дома омладине Београда, односно на Платоу Милана Младеновића, а у случају лоших временских услова, наступи ће бити у Дому омладине Београда.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести