Додатни термини у Филхармонији у сезони Бетовен је кева

БЕОГРАД: Београдска филхармонија због великог интересовања за концертне сезоне и ове године уводи додатне термине за одабране концерте, дан уочи редовних концерата, односно четвртком на Коларцу.
bg filharmonija
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Под називом #Бетовен је кева, циклус поновљених концерата чини пет најатрактивнијих програма из филхармонијске сезоне у целости посвећене том композитору, у чију част ће наредне године у целом свету бити обележен велики јубилеј - 250 година од његовог рођења.

Шеф диригент Габријел Фелц поново предводи Београдску филхармонију и то две вецери заредом, у цетвртак и петак на Коларцу од 20 цасова, наводи се у саопштењу Филхармоније и додаје да су на програму "Ероика" Бетовена и "Метаморфозе" Штрауса.

Улазнице за концерте цетвртком су у продаји, а за наступ у петак традиционлано це бити обезбеђено 100 карата за стајање, у продаји сат времена уочи поцетка концерта, наводи се у саопштењу из Филхармоније и подсећа да су генерације значајних композитора стварале под великим утицајем Бетовена и његове идеје инкорпорирали у свој индивидуални музицки стил.

А веза Рихарда Штрауса и Бетовена је очигледна и упечатљива. Ехо Бетовенове ''Ероике'', која је оставила неизбрисив траг у историји музике, Штраус прави у својим Метаморфозама. Ово дело писао је потресен бомбардовањем немачких градова током Другог светског рата, нарочито разарањем позоришта које је потпуно уништило културни живот, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести