Наступ дечје филхармоније из Русије 20. октобра у СНП-у

НОВИ САД: Руски хор "Капела дечака и младића" Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга одржаће свечани концерт на сцени Српског народног позоришта у Новом Саду у недељу, 20. октобра, у 19 часова.
ruski hor
Фото: Promo

Наступ једног од најпознатијих хорова у свету овог типа омогућила је компанија НИС.

Карте за концерт су бесплатне и могу се преузети на билетарници Српског народног позоришта од уторка, 15. октобра или непосредно пред почетак концерта.

Руски хор "Капела дечака и младића" Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга основан је 1979. године од стране чувеног хор-мајстора Ларисе Балтер, а ове године познати хор у Русији, и далеко изван својих граница, прославио је 40 година постојања. Ансамбл је у међувремену изградио светски реноме и познат је као један од најквалитетнијих вокалних састава дечака и младића. По специјалном позиву Руског дома хор је први пут дошао у Србију 2016. године.

У историји руског хора "Капела дечака и младића" Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга су гостовања и фестивали у Немачкој, Јапану, Белгији, Француској, Холандији, Грчкој, Чилеу, Русији, Украјини. Пропутовали су пола света, дошавши чак до Чилеа, и наступали са најпознатијим оркестрима и диригентима, на најпрестижнијим сценама.  

У хору певају и дечаци и младићи, захваљујући чему је звук хора невероватно леп и јединствен. У репертоару „Капеле“ има много дела, погодних управо за такав састав гласова. Деца 21. века певају и музику Баха и Рахмањинова, Свиридова и Прокофјева, Пахмутове и Глинке, руске народне песме и духовну музику, дела савремених композитора.

Ова екипа младих музичара наступа на челу са уметничким руководиоцем Фридрихом Вајсхајмом.

Поред концерта у Новом Саду, руски хор "Капела дечака и младића" Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга, одржаће концерт на сцени Народног позоришта у Нишу у петак, 18. октобра, у 18 часова, као и на сцени Руског дома у Београду у среду, 23. октобра, у 19 часова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести