Егзит неће бити одржан у стандардном формату

„Одмах по престанку ванредног стања смо изашли и рекли: Егзит фестивал неће бити одржан у свом стандардном формату и датумима. Чак и у наслову нашег отвореног писма од пре неколико недеља пише ’померање датума није спорно’.
egzit
Фото: Dnevnik.rs

Не вреди”, наводи се у саопштењу медијима, као одговор на захтев Српске радикалне странке, која од надлежних државних органа и органа Града Новог Сада тражи да ове године забране одржавање Егзит фестивала на Петроварадинској тврђави због безбедности и здравља људи, као и опасности од ширења заразе коронавирусом.

„Потврдили смо да је Егзит фестивал одложен и у низу изјава за медије”, наводи се у јучерашњем саопштењу. „Чак смо и приватно одговарали људима на друштвеним мрежама јер је, изгледа, све лакше осим да се оде на наш сајт или сајт неког медија и прочита шта тамо сасвим јасно пише. А пише следеће: ’Свима нама у Егзиту је здравље наших посетилаца, грађана Новог Сада и Србије, као и свих учесника у организацији на првом месту. Зато и сматрамо да није спорно питање промене формата и померања датума фестивала’”, наглашавају из Егзита.

Н. Х.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести