Ева Браун објавила нову песму у сарадњи са Гилетом

БЕОГРАД: После вишегодишње паузе, легендарни бечејски састав Ева Браун објавио је нови сингл "Пут за Лисабон" и истоимени видео спот за издавачку кућу Lampshade Media, саопштили су продуценти. 
e
Фото: Youtube Printscreen

Ева Браун је песму снимила у сарадњи са фронтменом састава Електрични оргазам, Срђаном Гојковићем - Гилетом. 

"Било је право задовољство сарађивати са Евом Браун. Песма ми се одмах свидела као и Васкетова идеја да направимо дует. Момци су послали песму, ја сам наснимио свој вокал и послао им назад. Значи да не буде дилеме, нисам учествовао у прављењу музике и текста, већ сам само наснимио свој глас, за све остало су заслужни момци из Еве Браун. Шта још рећи, осим да мислим да имамо хит, бар у некој рокенрол галаксији, мислим да нажалост у Србији у овом тренутку не постоји могућност имати рокенрол хит", изјавио је Гиле поводом сарадње са Евом Браун.

Надовезујући се на Гилета, Горан Васовић - Васке поближе објашњава о чему говори нова песма. 

"Пут за Лисабон је покушај да у једној нумери спојимо поп сензибилитет Битлса и рокенрол сировост Ролингстонса уз дашак психоделије 60-их са све посветама некадашњим радијским емисијама "Тајанствени воз" и "Гистро". Надам се да смо бар мало успели у томе, а ако јесмо, то би било неизводљиво без Гилета. Такође, сарадњом са њим смо испунили још један сан да снимимо песму са идолима нашег детињства и младости." казао је Васовић. 

Продукцију видео спота потписује продуцентска кућа "Recharge and Revolt". Режију видео спота потписује Никола Стојановић, директор фотографије је Младен Теофиловић, а сценарио је написала Нађа Петровић. 

Овај ауторски тандем је управо освојио Гран При за најбољи домаћи краткометражни играни филм на 66. Мартовском фестивалу за филм Ми смо видели лето.

У нежном видео споту Еве Браун, испуњеном жељама, чежњом и колоритном младалачком страшћу, главни протагонисти су Драгана Здравковић и Марио Врећо.

Спот "Пут у Лисабон" је доступан на званичном Јутјуб каналу Еве Браун, а аудио сингл је доступан и на дигиталним музичким сервисима у издању Лампсхаде Медиа.

Ева Браун у наредном периоду планира низ концерата по региону, а извесно је да ће црногорска публика имати прилике да их први пут, након више од четврт века постојања бенда, види уживо на Бедем фестивалу у Никшићу почетком августа ове године.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести