Фестивал 84: Четири дана Егзитових журки на Јахорини

НОВИ САД: Егзит, који је прошле недеље на 9. годишњој додели Европских фестивалских награда званично проглашен за најбољи велики европски фестивал, од 15. до 18. марта на олимпијској Јахорини покреће нови Фестивал 84!
egzit jahorina
Фото: exitfest.org

У питању је формат зимског музичког фестивала на планини, који су све траженији у Европи, а судећи по високом темпу продаје улазница, већ од прве године биће и један од највећих овог типа на свету. Овакви фестивали познати су по изузетно енергичним журкама у великим монтажним шаторима, чији капацитети могу да надмаше спортске дворане, а већ од прве године Егзит на Јахорину доводи неке од најактуелнијих светских звезда уз водећа регионална и домаћа имена.

Фуриозну листу Фестивала 84 предводе британске суперзвезде Сигма, познати по мегахитовима који не силазе са радио станица и сарадњи са звездама као што су Кање Вест, Ели Гулдинг и Палома Фејт, док они сами предводе програме највећих зимских фестивала због бордерске химне “Higher“ коју пева Labrinth. 

На Јахорину стиже и чувени активистички колектив и велика лондонска група Asian Dub Foundation, чији је звук био директни узор највећој балканској групи Дубиоза колектив! Уз њих долазе и апсолутни клупски хитмејкери Mahmut Orhan,Burak Yeter, те руски DJ дуо Filatov & Karas, чији хитови броје милијарду YouTube прегледа. 

За праве техно и хаус маратон на планини биће задужена листа коју предводи словеначки „техно отац“ Umek, те прослављени холандски DJ маг Patrice Bäumel, али и најтиражнији техно дуо на Балкану, бањалучки тандем Младен Томић и Синиша Тамамовић.

Регионалне рок суперзвезде Ван Гог долазе на Јахорину да окупе публику из свих крајева, а жестоко ће бити и уз неприкосновене регионалне репере као што су Bad Copy, затим Frenkie, Kontra i Indigo, али и тренутно најслушанији мангупи Helem nejse. 

На Фестивал 84 долазе и најбољи представници домаће музичке сцене, After Affair, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanuano, DJ Soul, Forest People, Forniva б2б Андреј Јелић, G.Edd б2б Феђа Кнајдл, Merakoon, Mr. Mexikano, Said5, Coole б2б Robert S, Woodie, Worda, Yli Jay и многи други!

Након што је Егзит Лето љубави 2017. године био највећи фестивалски подухват на овим просторима, обухвативши Sea Dance на Јазу, Revolution у Темишвару, Sea Star у Умагу и свакако централни Егзит фестивал у Новом Саду, нови пројекат Exit Freedom у 2018. биће још већи јер му се придружује и пети члан - Фестивал 84! 

Фото: exitfest.org

Програм фестивала се креира по формули 2+2 коришћеној и за изразито успешни Sea Star фестивал у Умагу.

Тако ће први дан фестивала имати вечерњу журку загревања, а наредна два биће отворена у пуном капацитету и у току дана на ски стази и током ноћи у монтажном објекту на теренима испред Хотела Бистрица, али и на другим затвореним локацијама, како у Бистрици, тако и у другим локалима. Последњи дан биће резервисан за журку затварања, с којом ће уједно и званично бити затворена зимска сезона у Олимпијском центру Јахорина.

И да подсетимо да до 26. јануара траје највећа празнична акција Егзита: 1 карта = 5 фестивала. У преводу: сви купци у том периоду, уз Егзит улазницу по промотивној цени од само 6.490 динара, добијају и улаз на остала четири фестивала, између осталих и за Фестивал 84 уз кратку регистрацију. 

Такође, на сајту званичне Егзитове туристичке организације exittrip.org доступна је и ограничена количина промотивних пакета са улазницом за Фестивал 84, те дводневним ски пасом и смештајем по цени већ од 59 евра, али и специјално скројени туристички пакети за остале фестивале у организацији Егзит тима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести