ФЕСТИВАЛ КЛАСИЧНЕ ГИТАРЕ  Карамазов вечерас у Реформаторској цркви

НОВИ САД: За 20 часова у Реформатској цркви, у Шафариковој улици 5, заказан је почетак солистичког наступа Едина Карамазова.
Edin Karamazov na koncertu Foto: promo
Фото: Един Карамазов на концерту Фото: промо

Програм овогодишњег, тринаестог по реду Војводина гитар феста, који организује Асоцијација гитариста Војводине, наставља се данас у Новом Саду, у Музичкој школи „Исидор Бајић“ семинарима за младе гитаристе, учеснике Међународног такмичења младих гитариста „Др Јован Јовичић“, а за 17 часова у просторијама Опенса, у Улици Лазе Телечког 2, биће приређена панел дискусија „Guitar OPENS door“.

За 20 часова у Реформатској цркви, у Шафариковој улици 5, заказан је почетак солистичког наступа Едина Карамазова. Еминентни загребачки лаутиста и гитариста ће том приликом изводити композиције барокних мајстора Јохана Себастијана Баха и Јохана Георга Писендела, као и дела Сергеја Рахмањинова и Агустина Бариоса Мангореа. 

Сутра, 7. априла, завршавају се семинарске сесије, да би, као финале, у дворани Културне станице „Еђшег“, у Улици Антона Чехова 4, од 19.30 било приређено концертно представљање најбољих учесника овогодишњег фестивала „Еуро-стрингс“, које је организовано у сарадњи са истоименим европским гитаристичким фестивалом.

Најављен је наступ Катарине Смоларек из Пољске, Јуки Саито из Јапана и Виктора Ђукнић из Хрватске, а као специјални гост наступиће Виктор Илић. У истом простору биће потом приређен и завршни концерт награђених учесника Међународног такмичења „Др Јован Јовичић“.

        Б. Х.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести