Гостовање Хора из Истанбула у Новом Саду и Зрењанину

НОВИ САД: У новосадској Синагоги сутра у 20 часова наступа турски хор Bоğаzиçи Jazz Choir, под диригентским вођством Masisa Arama Gözbeka. Улаз на овај целовечерњи концерт овог турског хора из Истанбула је слободан.
hor
Фото: Promo

У оквиру своје велике европске турнеје, поменути хор ових дана наступа у Софији (16. марта), Новом Саду (17.марта), Зрењанину (18.марта),  Будимпешти (19.марта), Бечу (20.марта), Грацу (22.марта), Љубљани (23.марта) и Копру (24.марта).

На целовечерњем концерту у Синагоги, хор ће се публици представити извођењем дела свог широког репертоара, који махом чине хорске композиције савремених аутора и аранжмани турских народних песама.

Овај хор основао је 2011. диригент Masis Aram Gözbek. Веома брзо хор је стекао велику популарност и постао познат као пионир хорске културе у Турској. Хор учествује у бројним пројектима у Турској и наступа на значајним догађајима и хорским фестивалима широм света.

Уз бројне награде које је освојио, треба посебно издвојити прво место у „Фолклор” категорији и 13. место на укупном „Интеркултур” светском рангирању 2012, као и то да је 2016. позван на престижни „10. Европски фестивал омладинских хорова “Базел” у Швајцарској, где је био прва и једина група која је тамо представљала Турску.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести