Handsome Family стижу у Београд

БЕОГРАД: Брет и Рени Спаркс,познатији као „Хендсом Фемили“, амерички брачни пар који је стекао славу пошто је њихова песма „Фар Фром Анy Роад“ кориштена у шпици телевизијске серије „Прави детектив“, данас крећу на европску концертну турнеју, у чијем склопу ће 17. октобра наступити у београдском Дому омладине.
r
Фото: Youtube Printscreen

Њихове песме су спој Бретове музике и Рениних чудних и мрачних прича о самоубиству, љубавном разочарању, животињама, депресији, животу у малим местима, апокалипси, клаустрофобији, супермаркетима, духовима, огромним инсектима, смрти и – Николи Тесли.

Песма „Тесла’с Хотел Роом“ је типичан пример споја старог и модерног, светла и таме, природе и цивилизације, карактеристичног за „Хендсом Фемили“. Бенд је настао 1993. године, као забава током викенда, пошто су се Брет и Рени Спаркс преселили у Чикаго, где нису никога познавали.

Заједнички живот су почели пет година раније у Њујорку, где је Брет студирао историју, а Рени филозофију. Почетак њихове везе је Брет Спаркс описао речима: „Не можеш одбити жену са даирама и боцом текиле“.

Говорећи о споју породичног живота и професионалне каријере, Рени Спаркс је упитала: „Са ким би више желели да радите него са особом коју волите?“

Док је њен муж констатовао да би сваки пар пре брака можда требало да буде приморан да заједно напише песму, сними плочу и крене на концертну турнеју, јер је то идеалан начин да сазнају колико су усклађени.

Оно што је Брету и Рени Спаркс заједничко, осим талента, су ментални проблеми. Песма „My Ghost“ је инспирисана боравком Брета Спаркса у психијатријској болници, после нервног слома.

Рени Спаркс је испричала да су, када су се венчали, обоје мислили да ступају у брак са изузетно нормалном особом и додала да су им лекови помогли да задрже креативност и остану заједно.

„Хендсом Фемили“ су објавили 15 албума, а пре две деценије су били проглашени за једног од предводника алтернативног кантрија, уз бендове као што су „Калексико“, „Вокабаутс“, „Вилард Грант Конспираси“, „Сикстин Хорспауер“. Од којих су се Брет и Рени Спаркс издвајали, пре свега, својим црним хумором, због чега су их често поредили са Гомезом и Мортишом Адамс, јунацима филмова и ТВ серије о „Породици Адамс“.

До краја октобра ће „Хендсом Фемили“ одржати концерте у Шпанији, Француској, Белгији, Швајцарској, Италији, Србији, Грчкој и Великој Британији.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести