Хор СНП-а на аеродрому изненадио путнике одломком из опере Аида (ВИДЕО)

НОВИ САД: Српско народно позориште (СНП) најавило је данас почетак своје 161. сезоне и премијеру опере "Аида" 15. септембра на Петроварадинској тврђави, маштовитим кратким видеом у којем чланови њиховог хора дочекују на аеродрому путнике из Египта.
с
Фото: Youtube Printscreen

"У тренутку када су се отворила врата терминала за доласке, више од 40 чланова хора, уз диригента Весну Кесић Крсмановић, појавило се са свих крајева аеродома и, уз натписе ''Аида'', ''Чекам љубав из Египта'', ''Радамес'', дочарало део опере", саопштио је СНП.

Како је наведено, чланови хора Опере СНП су у среду на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекивали путнике из Египта, држећи натписе са именима главних јунака чувене "Аиде" италијанског композитора Ђузепеа Вердија (1813-1901).

Фото: Youtube Printscreen

Подсетили су да је слоган нове сезоне "Оперу чине људи", из СНП-а истичу да је идеја за овакав потез била "да се покаже колико успешно може да буде спајање несвакидашњих простора са програмима, чинећи тако културу доступном свима".

"Желимо да подстакнемо публику да дође и види спектакл и оперски престиж. Опера СНП-а и раније је имала сличне излете, али сваки пут успемо да изненадимо пролазнике. Оперска публика је у кризи у целом свету, не само код нас. Ово су прилике којима прилазимо публици, надамо се да ћемо их заинтересовати и довести и у позориште”, објаснио је директор Опере СНП Александар Станков.

Nedim
03.09.2021 • 07:14
Efektan je hor i deluje svečano
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести