Јуриј Ревич виртоуз на виолини затвара 49. Бемус

БЕОГРАД: Млада звезда класичне музике, руски виолиниста Јуриј Ревич уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а, под управом Бојана Суђића, наступиће 20. октобра у Коларцу на на затварању 49. Бемуса.
jurij revic
Фото: Youtube Printscreen

Поред композиција Паганинија и Прокофјева, на концерту ће премијерно бити изведено и ново дело, поруџбина Бемуса, „Математички сан“ Дамјана Јовичина.

Иако има тек 26 година, Јуриј Ревич концертира широм света од најраније младости - у Карнеги Холу је дебитовао 2009, у миланској Скали 2013, а затим су уследили наступи и у другим чувеним дворанама као што су Берлинска филхармонија и Концертхаус, Музикферајн и Концертхаус у Бечу, циришки Тонхале, Гевандхаус у Лајпцигу, Сала Чајковски у Москви...

Концерт представља велики изазов за извођача, технички је врло захтеван.

Најпознатији је по свом последњем ставу „Ла Кампанела“.

Светски позната мелодија која је аранжирана велики број пута за различите инструменте и ансамбле, коришћена у филмовима, као мелодија за звоно на мобилним телефонима...

Велико је искушење за музичара када треба да свира тако познату композицију која је изведена много пута, казао је Ревич организаторима поводом свог наступа у Београду. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести