Композитор објавио себи читуљу: „Ја, Енио Мориконе, умро сам“

РИМ: Чувени италијански композитор Енио Мориконе дао је читуљу самом себи неколико дана пред смрт, која је данас објављена у италијанској штампи, а пренела је Република.
e
Фото: Youtube Printscreen

Читуља почиње једноставном реченицом "Ја, Енио Мориконе, умро сам"

"Обавештавам о томе све блиске пријатеље, који су били уз мене, а и оне даље, које нисам неко време видео. Поздрављам их са великом наклоношћу. Немогуће их је све поименце набројати. Желим ипак посебно да поменем сабраћу Пепућија (редитељ Ђузепе Торнаторе) и Роберту, нарочито присутне у последњим данима мог живота", написао је Мориконе.

У наставку читуље славни композитор објашњава зашто се одлучио на крајње необичан потез.

"Не желим никога да узнемиравам. Само из тог разлога сам одлучио да пошаљем своје последње збогом свима вама и будем сахрањем у најужем кругу. Са великом наклошћу кажем збогом и Инес, Лаури, Сари, Енцу и Норберту. Захваљујем им се што су делили са мном и са мојом породицом велики део мог живота", пише у читуљи.

Мориконе се у читуљи обратио најмилијима.

"Желим да се сећам са љубављу мојих сестара Адријане, Марије и Франке и њихових вољених, као и да им дам до знања колико сам их волео. Снажно, потпуно и дубоко збогом мојој деци Марку Алесандру, Андреи и Ђованију, снахи Моники, унуцима Франчески, Валентини, Франческу и Луки. Надам се да ће разумети колико сам их волео", написао је Мориконе.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести