Концерт дуа Џиновић и Латковић на ФБ страници КЦВ Милош Црњански

НОВИ САД: На Фејсбук страници Културног центра Војводине “Милош Црњански” сутра од 20 часова биће стримован концерт уживо дуа Бранка Џиновића, хармоника и Александра Латковића, виолончело.
k
Фото: Facebook/KCV Miloš Crnjanski

Ово је још један наступ у серијалу концерата камерне музике, који се организују на основу конкурса КЦВ "Милош Црњански".

На програму овог концерта су следећа дела: “Рага и игра” Станиславе Гајић, “Андантино” Башкима Шехуа, “Danza Pompeiana, Un rito Romano immaginario” Драшка Аџића, “Unity.projections SS001=>2CH” Маје Боснић и “Steelworks” Југа Марковића.

Након изузетно успешног импромпту наступа у Студију 6 Радио Београда у децембру 2018. године којем је претходила двадесетоминутна проба, Александар Латковић и Бранко Yиновић су спознали огроман потенцијал заједничког музицирања. Уследили су бројни наступи и пројекти међу којима и пројекат „Нова српска музика за виолончело и хармонику“ у оквиру којег су уметници почетком 2020. године у сали Београдске филхармоније премијерно извели шест дела младих српских композитора, напомињу у КЦВ “Милош Црњански”, у најави овог концерта.

Александар Латковић је вођа виолончелиста Београдске филхармоније и члан њиховог гудачког квартета. Диригенти са којима је сарађивао су Зубин Мехта, Урош Лајовиц, Клаудио Абадо и Пјер Булез.

Хармоникаш и бандонеониста Бранко Џиновић је фокусиран на савремени репертоар за ове инструменте. Сарађивао је са Софијом Губајдулином, Салватореом Шарином, Филипом Леруом и Аном Соколовић.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести