Концерт Корнелија Ковача "У инат седамдесет петој"

БЕОГРАД: Концерт признатог српског композитора, пијанисте и аранжера Корнелија Бате Ковача, под називом "У инат седамдесет петој", биће одржан 8. маја на Великој сцени Народног позоришта.
kornelije kovac, youtube printscrean
Фото: Youtube Printscreen

На програму ће бити неке од најлепших песама Корнелија Ковача као што су "Станица Подлугови", "Једна зима с Кристином", "Април у Београду", "Звао сам је Емили", "Ти си ми у крви", "Палим се на свинг", "Продужи даље", "Мило моје", "Јутро ће променити све"…

Као специјални гости наступиће Сергеј Ћетковић, Марија Шерифовић, Душан Свилар, Саша Васић, Лепа Брена, Тања Бањанин и многи други.

Ковач је рођен 1. јануара 1942. године у Нишу, а своју веома успешну каријеру започео је 1961. године.

Од 1966. до 1968. године био је члан чувених сарајевских "Индекса", а потом је прешао у Београд и основао "Корни групу", која је 1974. представљала тадашњу СФРЈ на "Песми Евровизије" са композицијом "Моја генерација".

Осим за те групе, написао је многобројне хитове и за разне звезде домаће поп сцене Здравка Чолића, Оливеру Катарину, Бисеру Велетанлић, Неду Украден, Микија Јевремовића…

Многе Ковачеве композиције оставиле су неизбрисиви траг у југословенској поп музици, а неке од њих снимљене су у више верзија и отпеване на страним језицима.

Писао је музику за позориште, филмове и телевизију.

Компоновао је и музику за представу "Дама с камелијама", по роману Александра Диме Сина, у режији Југа Радивојевића, која се већ неколико сезона са великим успехом игра у Народном позоришту.

Карте за концерт се могу набавити на благајни Народног позоришта по ценама од 2.500, 2.200, 2.000, 1.800 и 1.500 динара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести