Концерт Рамба Амадеуса за 1. мај у Београду

БЕОГРАД: Познати музичар и аутор Рамбо Амадеус одржаће концерт 1. маја у реновираној Комбанк дворани Дома синдиката, најавили су организатори. Карте за концерт од данас могу да се купе на свим продајним местима „Евентима“ и „DD Tickets-а“.
р
Фото: Dnevnik.rs/Б. Лучић

Рамбо и његов бенд кроз своје музицирање вешто комбинују џез, фанк, етно и рок, правећи јединствену музићчку фузију. Истовремено, тиме поставља подлогу за оштре и сатиричне текстове и неумољиво духовите досетке и дигресије, којима води публику кроз друштвене апсурде данашњице.

Рамбо Амадеус се на музичкој сцени позиционирао као једини стенд-ап музичар за чије концерте се не зна да ли су смешнији, критичкији, духовитији или музички комплекснији.

„Волим да свирам у Дому синдиката, то ми је најдража сала у граду. Прошле године нисам свирао, стрпљиво сам чекао да се сала реновира. Са великим задовољством сам прихватио позив новог менаџмента Дворане да свирам за отварање, крајем априла. Наравно да сам се одлучио за 1. мај, међунардни празник рада, јер сам и сам радник - непосредни извођач у области културе, па први мај сматрам, поред рођендана, својим јединим правим празником, који ћу прославити радно и свечано у Дворани“, казао је Рамбо Амадеус.

Он је истакао да је та институција одувек била намењена радничкој класи, напредној омладини и поштеној интелигенцији.

„Управо ту публику и позивам да заједно прославимо наш празник уз мој концерт и подсећање на чињеницу да је једино оружје које радничка класа има у борби против капиталистичких експлоататора - солидарност“, нагласио је.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести