Концерт Војвођанских симфоничара 2. фебруара у Синагоги

НОВИ САД: Војвођански симфонијски оркестар ће, у оквиру програмског лука ЕПК под називом „Сеобе“, ове године одржати три концерта под називом „The best of Нови Сад“, с намером да покаже колико је наш град богат успешним и перспективним музичким уметницима.
simfonicari Foto Darko Milosavljević
Фото: Д. Милосављевић

Уметност и жеља за даљим усавршавањем су их одвеле у „свет“, како је наведено, „али се увек са великим задовољством враћају на сцену свог града представљајући стечено знање и искуство новосадској публици“.

Симфоничари најављују први концерт 2. фебруара у Синагоги, на којем ће наступити уз две младе уметнице, које свој уметнички квалитет годинама уназад доказују на светској музичкој сцени.

- Представљањем Александре Шуклар (перкусионисткиња и маримбофонисткиња) и Ирене Јосифоске (виолончелисткиња), рођене у Новом Саду, са тренутним пребивалиштима у Аустрији и Немачкој, негујемо домаће уметнике, промовишемо нашу културу и њену најбољу понуду – поручује ВСО.

На том концерту ће премијерно у Србији бити изведен Концерт за маримбу и оркестар Т. Шулцеа, који је ово дело и посветио Александри Шуклар као његовој првој интерпретаторки, док ће Ирена Јосифоска извести Други концерт за виолончело и оркестар Д. Шостаковича. Цео програм ће бити заокружен одломцима из Балета "Пут грома", азербејyанског композитора Г. Гарајева и Увертиром „1812“ Чајковског, под диригентском палицом маестра Ејуба Гулијева.

Продаја улазница је почела у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИ) сваког радног дана од 9 до 13 часова и онлајн на њиховом сајту. Цена је 1000 динара, а попуст од 50 одсто одсто имају ђаци, студенти и пензионери.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести