Концерти у Београду до краја недеље: Ван Гог, ЈУ Група, Партибрејкерс...

БЕОГРАД: Богат програм концерата се спрема у Београду и Земуну до краја недеље када ће наступати бендови "Ван Гог", "ЈУ Група", "Партибрејкерс", "Прљави инспектор Блажа и Кљунови", "Ортходокс Келтс", "Гоблини", хрватки музичар Дарко Рундек и многи други.
exit day 0 van gogh main foto jelena ivanovic
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Летња башта Клуба студената технике – КСТ биће домаћин вечерас концерту панк хард рок бенда "Атеист Реп", а група ће обележити јубилеј - 30 година од издавања деби албума "Маори и Црни Гонзалес" (1993), са којим су стигли до шире публике.

 Предгрупа ће им бити бенд "Лудак у развоју" (ЛУР) из Крагујевца.

На исто место панк бенд из Шапца "Гоблини" након годину дана, поново се враћа у КСТ башту где ће свирати у недељу, 27. августа.

Осим групе "Атхеист Рап", вечерас ће концерт имати и домаћи бенд "Ред Дангер" на платоу код ресторана “Венеција” у оквиру 10. издања Земун Феста. 

Ово издање Земун феста биће у знаку легендарних Земунаца "ЈУ групе" – родјене браће Драгија и Жике Јелића, који су обележили историју југословенског рокенрола.

Публика Земун Феста ће данас гледати дугометражни документарни филм “YУ група - Тренутак сна” Дарка Лунгулова, који је сниман седам година, а освојо је Главну награду “Гран При” на Мартовском фестивалу 2023 у Мтс Дворани, где је имао светску премијеру на 51. ФЕСТ-у. 

ЈУ група ће на главној бини на Земунском кеју 27. августа затворити фестивал, после многих наступа овог лета на разним фестивалима, манифестацијама, мото скуповима, као што су "Лаке Фест" у Никшићу (Црна Гора), "Дани пива" у Зрењанину, "Културно лето" у Јагодини.

Велики јубилеј од пет деценија каријере обележили су у септембру 2022 на спектакл концерту "Више од 50 година чистог рокенрола" са многим гостима на Стадиону Ташмајдан.

Рок састав "Партибрејкерс" ће свирати сутра увече у Земуну, а бенд је обележио током 2022. чак 40 година каријере наступима по региону и широм Србије, и у Београду су тријумфовали у септембру прошле године у Атријуму Београдског сајма.

Београдска рок атракција "Ван Гогх" која свира у суботу на Земун Фесту, лагано се ближи јубилеју од 40 лета (основани 1986), а налазе се као и увек на веома обимној летњој турнеји широм целе бивше Југославије, на соло концертима и многим фестивалима – манифестацијама.

Дарко Рундек & Екипа заказали су два наступа за 26. и 27. август у Ботаничкој башти "Јевремовац", што ће им бити треће лето заредом да наступају у овом отвореном простору у центру Београда. 

Прво издање "Контакт Феста" очекује публику данас и сутра као круна летње сезоне на отвореном, и то у Атријуму Београдског сајма.

Концертни програм првог дана фестивала носе репер Војко В, З++ и треп музичарка Мими Мерцедез, а друге ноћи у Београд стиже хрватка хип хоп / реп група "Елементал", који ће са бројном публиком прославити 25. годишњицу рада.

Са њима ће бити и група "Свемирко", регионалне звезде као и поп певачица Зое Кида, увелико истакнута са првим соло ЕП издањем "Жена дете", након разлаза са групом "Земља грува". 

Певачица је имала веома успешан наступ на овогодишњем, 23. издању Еxита.

Прво издање једнодневног рок фестивала “Меморијални мото скуп Иван Петровић” биће одржан у суботу, 26. августа у Скејт парку на београдском Ушћу, најављено је на друштвеним мрежама.

Улаз је за све бесплатан, а у овом рок маратону ће наступати измедју осталих групе "Ортходокс Келтс", "Прљави инспектор Блажа и Кљунови", "Бјесови".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести