Конкурс за награду Милан Младеновић до 30. јуна

БЕОГРАД: Конкурс за награду Милан Младеновић коју додељује Задужбина Милана Младеновића отворен је до 30. јуна, а према саопштењу организатора, до сада се пријавило више од 100 аутора и бендова.
milan mladenovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Добитника друге по реду награде одабраће жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми, а сви детаљи о правилима доделе награде и конкурсу налазе се на сајту.

Право да конкуришу за награду имају аутори из свих бивших југословенских република, са музичким делом са речима, на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република.

Дела која конкуришу за награду треба да буду објављена између 30. јуна 2019. године и 30. јуна 2020. године.

Објављеним делима ће се сматрати она која су од стране аутора или другог лица са његовом дозволом, трајно учињена приступачним јавности путем носача звука или путем минимално две платформе дигиталне дистрибуције (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud и слично).

Пријаве дела која конкуришу за награду могу подносити аутори, извођачи или издавачи преко интернет странице Задужбине до 30. јуна.

Новчани износ награде је 2000 евра, а уколико жири оцени да нема пријављених дела са вредностима које подразумева Младеновићева награда, она се ове године неће доделити.

“Награда Милан Младеновић је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене његовој уметничкој заоставштини. Награда се додељује сваке године на дан Младеновићевог рођења, 21. септембра, за музичко дело са речима, од изузетне уметничке вредности”, поручују организатори.

Добитник прве награде, која је додељена 2019. године, је бенд Артан Лили.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести