КоторАрт: Наступају Миленковић, Симовић и Радуловић

КОТОР: Шеснаести „Дон Бранкови дани музике“, који се одржавају од 13. јула до 13. августа као део 9. Међународног фестивала „КоторАрт“, ове године угостиће тројицу признатих виолиниста - Романа Симовића, Немању Радуловића и Стефана Миленковића.
violinisti koncert
Фото: pixabay.com

Миленковић, Радуловић и Симовић су још као млади стекли светску славу, а на домаћој сцени, како у Црној Гори, тако и у региону, увек су радо виђени гости и овога пута ће се представити на концертима који су по концепту потпуно различити.

Први ће наступити Миленковић, који је деценијама један од синонима уметничке музике на овим просторима. 

Он ће на которској Летњој позорници свирати са словеначким музичарем Марком Хатлаком и ансамблом „Tango Compas“.
Миленковић и Хатлак удружили су снаге у енергичном ансамблу заједно са пијанистом Марком Чрнчецом, контрабасистом Луком Херман Гајзером и џез певачицом Аном Безјак, као гостујућим вокалом. 

На „Дон Бранковим данима музике“ њихов наступ ће уједно бити и последњи у овогодишњој которској сезони коју фестивал организује са Музичком школом „Вида Матјан“. 

Након ове вечери, када ће у центру пажње бити танго, 1. августа гостује Немања Радуловић са својим ансамблом „Devil's Trill“.

Нови уметнички директор „Дон Бранкових дана музике“ Роман Симовић свираће дан касније са колегама виолинисткињама Аљоном Бајевом и Миленом Симовић, виолончелистима Драганом Ђорђевићем и Ђованијем Ђокијем, пијанисткињом Олгом Ситковетски.

Неговање звука гудача стална је пракса „КоторАрта“ и ранијих година публика је слушала виолончелисту Мишу Мајског, виолисту Амихаиа Гроса, виолинисткињу Петрицју Пјекутовску и друге.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести