Мањифико још једном одушевио београдску публику

БЕОГРАД: Праћен громогласним аплаузом и овацијама, вечерас је у Београду наступио словеначки музичар Роберт Пешут - Мањифико, у оквиру турнеје "Sharlatan de Balkan".
manjifiko, tanjug
Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/

Концерт у Белекспо центру започео је песмом "Само мало", а током целе вечери Мањифко је, уз пратњу свог бенда, свирао како нове песме, тако и познате хитове из своје дугогодишње каријере.

"Добро вече Београде. Велика ми је част и пуно ми је срце што сам овде. Желим вам много здравља, среће, финог вина..", поручио је публици на почетку концерта.

Само неке од песама на добро познатом репертоар словеначког кант аутора биле су "Само мало", "Гив ми мани", "Пукни зоро", "Цици мици" , а публика је највеселија била уз песму "Хир ај кам, хир ај го".

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bg

Једног од најпопуларнијих музичара на Балкану карактерише специфичан микс различитих праваца у којима доминирају фанк, диско, рок, џез, али и етно звуци, а сви су били заступљени и вечерас у пуној сали Белеџпо центра.

Као специјални гост на концерту појавио се глумац, сценариста и фронтмен бенда "Коља и Гробовласници" Никола Пејаковић Коља, а Мањифико је казао да му је велика част што је сарађивао са њим.

"Некима су потребне године да се упознају, нама је било довољно пет минута", рекао је он, а након тога је , заједно са Кољом, извео песме "Дивна", "Хаљиницу боље лила"...

Посебно расположење и севдах пробудили су код публике песмом "Пукни зоро", а сви присутни су, заједно са њима, пратили ритам чувене песме из фима "Монтевидео" Драгана Бјелогрлића.

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bg

Своје стваралаштво Мањифико описује као спој цинизма, духовитости и хоштаплераја упакованих у лежерност и анархију, а да у његовој музици уживају све генерације показао је и вечерашњи концерт.

"Имам разних опуса, домовинских, љубавних...Стално сам мислио да ће ми живот проћи са женама и пуно деце. А ипак, имам једну жену и она ме зове папучар. Ја сам испекао занат - зове се обућар, папучар", рекао је шаљиво Мањифико, и уз заједнички ритам са публиком извео песму "Папучар".

Пред сам крај Мањифико је сишао са сцене, али публика је снажним аплаузом изразила жељу да се врати, што је он и урадио, на велико задовољство свих, а хитови су наставили да се ређају.

Електични звуци и препознатљив хумор интригантног музичара држали су публику у одличном и енергичном расположењу до краја концерта.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести