Мик Џегер за Радио 202: Ослобађање ума и спутане енергије

БЕОГРАД: Један од најзначајнијих рок музичара свих времена Мик Џегер  је пре неколико дана објавио нову песму под називом "Изи Слизи" а данас је тим повом Радио 202 објавио ексклузиван интервју са овом неуморном музичком легендом.
s
Фото: Youtube Printscreen

Песму није урадио са својим чувеним "Ролинг Стоунсима", него у сарадњи са Дејвом Гролом из бенда "Фу Фајтерс" .

Песма је посвећена осећањима и дешавањима током управо окончаног закључавања Велике Британије због пандемије.

"Направио сам је пре само три недеље. У питању је ослобађање ума од свих тих ствари и прелазак у оптимистичније стање. Има ту у строфама и оног помало лошег из искуства у локдауну, али има и наде у рефрену да можемо да изађемо из свега тога" - поручио је Џегер.

Он је у стиховима нове нумере наређео многе ситуација из карантинског живота и рада. "Часови самбе, па виртуалне премијере…. Свашта мораш да радиш. Гледаш лепе девојке под лепим маскама, пратиш графиконе колико је људи вакцинисано, колико је оболелих и све то… Па, лажни аплаузи на фудбалским утакмицама. Погледај моје фенси књиге - то је стих о свима онима који на Зум позивима обавезно седе испред својих полица са књигама, да иза себе имају нешто интелектуално, а не неко ђубре. И да, мислим да је добра песма. Урадио сам је у једном даху“, задовољно је констатовао Џегер.

Стари мајстор скреће пажњу да у тексту песме Изи Слизи има хумора.

"Ипак је то углавном шаљиво и не треба све схватати озбиљно. Последња строфа је о свим оним параноичним теоретичарима завера. Да, требало би да буде забавно" уз смех прича Џегер.

Упитан о сликама из карантина међу којима је и она кад чисти кухињски одвод у својој кући, Џегер наглашава како баш и не воли те послове, али да с времене на време и тако нешто мора да се ради.

У интервјуу који је емитовао Радио 202, Мик Џегер је између осталог нагласио да његова нова песма преноси осећање спутане енергије:

"То је прави опис осећања која сам имао док сам правио песму. Написао сам је брзо и помислио како треба да је и објавим", истиче Џегер и констатује "то није песма коју треба чувати за касније, зар не"

Каже да је у Великој Британији стање сада ипак знатно боље, јер је доста људи вакцинисано, али да ће у многим другим земљама бити још проблема.

Песма Изи Слизи већ је постала својеврсна посткарантинска химна, можда и зато што се, ипак, завршава оптимистичном поруком.

"Сматрам да има довољно разлога за оптимизам" поручује овај вечити младић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести