Молвајер и Маљоковић друге вечери Новосадског џез фестивала

Други концертни дан Новосадског џез фестивала отвориће вечерас у 20 часова на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта квинтет који предводи норвешки трубач и композитор Нилс Петер Молвајер, један од водећих актера струје која џез више посматра у контексту звучних слика, користећи при томе све оне добре стране електронике.
d
Фото: Небојша Бабић

У свом другом доласку у Нови Сад (први пут је био јуна 1988. као део Еурорадио џез оркестра) потпуно је посвећен катарзичним звучним сликама. То ће показати и концертно извођење тема с његовог последњег албума Stitches, рађеног у пандемијским условима, где је Молвајер са члановима свог састава идеје размењивао посредством интернета, а сјајан резултат доказ је да сарадња међу музичарима и уметничка визија могу победити и изолацију и удаљеност.

Истинска посластица за све поклонике кросовера биће, без сумње, и свирка октета Јована Маљоковића појачаног камерним оркестром Роберта Лакатоша, односно ансамблом састављеним од 16 гудача, коме су придодата два кларинета, две флауте и две хорне. Програм представља својеврстан the best of Маљоковићевих композиција (Вишеград, Пут у Дечане, Свитање...) у аранжманском руху доскорашњег диригента Биг бенда РТС-а Ивана Илића, конципираном тако да се теме нашег познатог саксофонисте и ком позитира, које имају снажно фолклорно упориште, сударе са савременом музиком. Реч је, иначе, о  ексклузивној продукцији Новосадског џез фестивала. 

Улазнице које покривају оба програма коштају 1.000 динара, док је цена по концерту 700 динара. Карте могу да се купе или на продајним местима Гигстикса или непосредно пред концерт у СНП-у.

М. С.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести